Каролев се хвърли в защита на КФН по казуса "Олимпик"

Каролев се хвърли в защита на КФН по казуса Олимпик
Източник: Facebook

Комисията по финансов надзор (КФН) не може да проверява дали чужди компании са в добро финансово здраве. Тя може само да провери дали съответният застраховател спазва общите правила за работа, след като има редовно издаден лиценз в страна-членка на ЕС. Това заяви финансистът Владимир Каролев пред Нова телевизия. Припомняме, че Каролев беше съветник на бившия икономически министър Божидар Лукарски.

Според Каролев фалиралата "Олимпик" не била правила дъмпинг. За някои да, но за автомобили – не, а за камиони застраховките са по-скъпи, каза финансистът.

Освен това, икономистът сподели, че зам.-председателят на КФН Ралица Агайн, която отговаря за застрахователния сектор, му била казала, че годишно от "Олимпик" имало под 50 оплаквания и се налагали глоби, които компанията си плащала. Като грешка Каролев посочи единствено, че на 10 май КФН не се е обърнала и към медиите да каже какво става с "Олимпик" - иначе била предупредила клиентите чрез съобщение на сайта си.

Каролев посочи и, че парите на пострадалите клиенти на "Олимпик" щяло да бъдат върнати – защо си има съответен гаранционен фонд в Кипър. Той обаче счита, че това ще стане по вариант, в който клиентите ще трябва да си търсят парите от масата на несъстоятелността – вторият вариант, описан от финансовия министър Владислав Горанов вчера. При него държавата ще ангажира юридическа кантора, която да представлява всички заинтересовани български клиенти на "Олимпик", обеща Горанов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.