Илън Мъск е най-вдъхновяващият технологичен лидер

Илън Мъск е най-вдъхновяващият технологичен лидер
Източник: Getty Images/Guliver

Илън Мъск е най-вдъхновяващата фигура в технологиите. Той оглавява актуалната класация на платформата за наемане на технологични специалисти Hired.

За да достигне до този извод, ежегодният ѝ "Доклад за здравето на марката" е провел допитване сред над 3600 технологични работници в САЩ, Великобритания, Франция и Канада

48-годишният Мъск е популярен с революционното налагане на електромобилите, което донесе огромна промяна в автомобилния сектор, с футуристичните си амбиции да построи град на Марс, със стремежа да създаде свръхзвуков транспорт, който се движи с над 1000 км/ч, с развитието на изкуствения интелект и с желанието да разработва летящи автомобили, пише CNBC.

Милиардерът ръководи производителя на електромобили Tesla, космическата компания SpaceX, както и технологичните фирми Neuralink (изкуствен интелект) и The Boring Company (копаене на подземни тунели).

Нетното му богатство възлиза на над 20 млрд. долара, според Forbes.

Мъск е обявен за вдъхновяващ лидер, въпреки непостоянното му поведение. Непредсказуемите му действия поставят компаниите му в светлината на прожекторите, макар да притесняват инвеститорите.

Анкетираните класират SpaceX като втория най-популярен работодател сред частните компании, а Tesla е обявена за 10-ия най-атрактивен работодател сред публичните компании.

Airbnb е частната компания, за която най-много технологични специалисти искат да работят, като Hulu, Reddit и Kickstarter също са в топ 5. Google, Netflix, Apple, LinkedIn и Microsoft пък са петте публични компании, които са най-привлекателни за ИТ специалистите.

Ето 10-те най-вдъхновяващи лидери в технологиите:

1. Илън Мъск, Tesla, SpaceX

2. Джеф Безос, Amazon

3. Сатя Надела, Microsoft

4. Марк Зукърбърг, Facebook

5. Джак Ма, Alibaba

6. Шерил Сандбърг, Facebook

7. Рийд Хейстингс, Netflix

8 .Сюзън Войчицки, YouTube

9. Мариса Майер, бивш шеф на Yahoo

10. Ан Войчицки, 23andMe

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.