Делян Пеевски вече е собственик и на винарска изба


Делян Пеевски вече е собственик и на винарска изба
Снимка: БГНЕС

8788

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече притежава и винарска изба.

В края на миналата година фирмата на Пеевски "НСН Инвестмънт" е придобила за 3.5 млн. лв. на публична продан сградите и земите на "Старата Изба - Първенец", която се намира между пловдивските села Първенец и Храбрино. 

Предмет на сделката е имот от 14 декара и два комплекса - стара и нова част, които включват ракиджийник, ресторант, изби, енотека, спортна зала, шест стаи и т.н., пише "Капитал". Началната цена на публичната продан е 1.5 млн. лв., като по думите на частния съдебен изпълнител Петко Илиев, при когото е било изпълнителното дело, е имало наддаване и "затова се е стигнало до такава цена".

Имотите са на фирмата "Старата изба-Първенец", чиито собственик Иван Панчев е имал дълг от 746 хил. евро към 71 годишната Минка Иванова, който става причина за образуване на изпълнителното дело.

"НСН Инвестмънт" е основана през юли 2015 г. от Ирена Кръстева, но впоследствие стана собственост на сина ѝ Делян Пеевски. В момента едноличен собственик на "НСН Инвестмънт" е дубайската Intrust LTD, която Пеевски декларира, че притежава.

"НСН Инвестмън" притежава дялове в седем търговски дружества. Сред тях са "Дам" ЕООД, в чийто капитал е ресторант в Лозенец и "Комсо Табако", през което Пеевски участваше в собствеността на завода за опаковки и цигарени гилзи "Юрий Гагарин". Наскоро друга компания, чрез която депутат имаше миноритарен дял в "Булгартабак" - "Табако инвестмънт", се вля в НСН. Друга инвестиция на "НСН инвестмънт" беше конролният пакет акции "Техномаркет България", купен през 2016 г. В последствие участието беше продадено на дубайския акционер в "Булгартабак" TGI Middle East, а през 2017 г. вече е сред активите на "Благоевград БТ".

 

 

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички