Борисов: България трябва да влезе в чакалнята на еврозоната и банковия съюз в един ден


Борисов: България трябва да влезе в чакалнята на еврозоната и банковия съюз в един ден
Снимка: БГНЕС

3352

България ще подаде документи за влизане в еврозоната и в банковия съюз в един и същи ден. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който представи в Брюксел пред Еврогрупата кандидатурата на страната за чакалнята на еврозоната.

"Това, което на колегите и днес ще им кажа, и съм им казвал: Банковият съюз и чакалнята на еврозоната трябва да станат в един ден. Готови сме за банковия съюз, но в един ден с подписването и чакалнята на еврозоната. Съгласен съм, нека да има съответния мониторинг, но да има и твърда дата, че това ще се случи", каза министър-председателят, цитиран от БНР.

Попитан за посочената от него дата (14 юли) за разговор на финансовия министър Владислав Горанов с колегите му от еврозоната, той заяви: "Няма да говоря повече за дати и конкретика, защото банкерите са много чувствителни на тези изказвания и много се дразнят, когато някой премиер започне да има дава политически указания през медиите. Може да е било 13-и, ако вас ви заставя да работите по 30 часа на ден, съм сигурен, че и вие ще започнете да бъркате датите, защото все пак всеки човек има биологичен ритъм".

Борисов коментира и резултатите от преговорите за мигрантите, като многократно се оплака от това, че срещата е продължила изключително дълго: "До 6 часа българско време беше. Предложих синдикати да направим, профсъюзи, защото такова работно време няма. Тука вчера колегата ме питаше за работно време. Шест часа знаете колко е българско време и сега е 11."

Всичко, което ние сме предложили, колегите го утвърдиха във всяко отношение. Започваме с повече пари и още повече засилване на работата по външните граници. Подразни ме това, че всички говорят само за Италия, Испания и Гърция, тъй като България си е свършила работата, подчерта Борисов.

 

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички