Ананиев няма да сменя шефовете на разследваните болници

Ананиев няма да сменя шефовете на разследваните болници
Източник: БГНЕС

"Не се обмисля смяна на директори в 7-те разследвани от прокуратурата болници, тъй като не се е доказала вина."

Това заяви пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с разследванията за безстопанственост от страна на прокуратурата в 7 болници.

Ананиев поясни, че Министерство на здравеопазването е подало необходимите данни какви са щетите и прокуратурата ще ги прецени, предаде "Фокус".

"Това е работа на прокуратурата. Когато има такива сигнали, тя е длъжна да действа. Когато докаже съответни резултати, ще се вземат и съответните законодателни и съдебни решения", каза Ананиев.

По-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за безстопанственост за болница "Пирогов" и още 6 лечебни заведения в страната.

Останалите 6 досъдебни производства за безстопанственост са за болницата в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали. По всички тези досъдебни производства главният прокурор с постановление от днес разпореди разследването да се ръководи от СГП. Днес тези производства се предават на СГП, която ще ръководи разследването, добави Арнаудова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.