Цените на петрола поддържат курса заради американските запаси


Цените на петрола поддържат курса заради американските запаси
Снимка: iStock

929

Цените на петрола леко се повишиха в ранната търговия в сряда, след като данните за индустрията показаха изненадващ спад на запасите от суров петрол в САЩ миналата седмица, предава Reuters. Това е положителен знак за търсенето, но пазарите продължават да следят отблизо военните действия в Близкия изток.

Фючърсите на суровия петрол Брент поскъпна с 26 цента, или 0,29%, до 88,68 долара за барел, а фючърсите на американския лек суров петрол се покачиха с 26 цента, или 0,31%, до 83,62 долара за барел.

Запасите от суров петрол в САЩ са намалели с 3,237 млн. барела през седмицата, приключила на 19 април, според пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт. Шестима анализатори, анкетирани от Reuters, очакваха покачване от 800 000 барела.

По-късно днес се очакват официалните данни на Енергийната информационна администрация на САЩ, като търговицте ще следят внимателно дали те ще потвърдят големия спад.

Снимка: iStock

Бизнес активността в САЩ се охлади през април до 4-месечно дъно, като S&P Global обяви във вторник, че неговият предварителен индекс Composite PMI Output Index, който проследява производствения сектор и сектора на услугите, е понижил до 50,9 пункта този месец от 52,1 през март.

„Това може да помогне да се убедят централните банкери, че са необходими намаления на лихвените проценти, за да се подкрепи икономиката“, посочиха анализатори от ANZ в бележка до клиенти.

Намаляването на лихвените проценти в САЩ може да засили икономическия растеж и от своя страна търсенето на петрол от най-големия потребител на гориво в света.

Анализаторите още са фокусирани върху последните развития на конфликтите в Близкия изток, въпреки че въздействието върху доставките на петрол засега остава ограничено.

Снимка: iStock

„Като цяло цените на суровия петрол са добре подкрепени около настоящите нива от текущата рискова премия в Близкия изток. От друга страна, рискът от възможно подновяване на производството на ОПЕК от юни ще помогне да се ограничи всяко значително увеличение“, заяви ръководителят на пазарната стратегия за United Overseas Банка в Сингапур Heng Koon Как.

„Последните доклади предполагат, че и Иран, и Израел смятат текущите операции един срещу друг за приключни, без да са необходими последващи действия засега“, коменират анализатори на ING в бележка.

„САЩ и Европа се подготвят за нови санкции срещу Иран – въпреки че те може да нямат съществено въздействие върху доставките на петрол в близко бъдеще“, добавиха те.

Източник: Reuters

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Цената на петрола промени курса - на фокус остава напрежението в Близкия изток

Цената на петрола промени курса след спада на напрежението между Иран и Израел

Цените на петрола рязко скочиха заради напрежението в Близкия изток

Цените на петрола: Каква посока поеха след отчетения рязък спад?

След вчерашния обрат, цената на петрола остава на кръстопът

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички