Сидеров избухна срещу Валери Симеонов: Не съм го пратил във властта, за да убива туризма


Сидеров избухна срещу Валери Симеонов: Не съм го пратил във властта, за да убива туризма
Снимка: БГНЕС

3739

Внасям искане до главния секретар на Министерския съвет да представи информация кой и по каква процедура е позволил проверките по Черноморието, участвала ли е полиция в тях и защо. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

Това е умиротворяване, не е война, защото вицепремиерът Валери Симеонов вкара закони, които убиват българския туристически бизнес. Не съм пратил Симеонов във властта, за да убива туризма, а да вдига доходите и пенсиите – не да "утрепва" фирми и стотици и стотици предприемачи, каза Сидеров пред Нова телевизия. Ако той не може да се справи с това (бел. ред. – вдигането на доходите), да признае и ще търсим друг човек, добави лидерът на "Атака".

Сидеров обяви и, че директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов излъгал, че нямало полицаи със Симеонов, който ходи на проверки и трябвало да си подаде оставката, като не пропусна да каже, че полицейският началник бил човек на Румяна Бъчварова, която съсипала МВР. Доста хора са впрегнати да притискат българския бизнес, чуждият не се закача, добави лидерът на "Атака", минавайки на любимата си тема за концесиите, които били над 560. Този петък, 27 юли, идва въпросът ми за златните концесии към г-н Симеонов в парламентарния контрол – да покаже договорите и анексите към тях за златните концесии. Ако бях премиер, щях да разваля тези концесии, каза Сидеров, а Виктор Николаев му напомни, че не е премиер, но пък има "само" двама вицепремиери в правителството.

Не знам кой е редник Киро и ние не сме го спасявали, но много добре си спомням операцията по спасяването на редник Цеко, когато вицепремиерът Симеонов изнуди правителството за концесията в Банско в навечерието на Нова година, продължи Сидеров, според когото случаят с Национален парк "Пирин" е пример за лобизъм, а не този с т.нар. "поправка Домусчиев" в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Лидерът на "Атака" посочи и, че Симеонов си е позволил да свърже "премиера Бойко Борисов" с Кирил Домусчиев. Ако не получим извинения заедно с колегата Николай Александров (бел. ред. – човекът, внесъл текста в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с който се намали на 5 години срока, в който приватизатор трябва да спазва конкретен ангажимент по приватизационен договор), ще заведем съдебни дела за обида и ще окуражим премиера Борисов и Данаил Кирилов (бел. ред. – председателят на правната комисия в парламента, който обедини текстовете за 5 години ангажимент по приватизационен договор и това да важи със задна дата) да направят същото. Призовавам премиера Борисов да покаже кой е премиерът и кой е вицепремиерът, да не се объркват хората, заяви Сидеров.

Същевременно Сидеров обяви за "слабост" и "политическа грешка" да се отстъпва за Закона за приватизацията и следприватизационен контрол. Той пресметна, че заради това щяло да има 300 млн. лева загуба за държавата – защото държавата имала дял за толкова в Българския морски флот (БМФ) и като фалирала компанията, а натам вървяло, такава загуба щяла да бъде нанесена на бюджета. Сигурно иска някой да сложи ръка на БМФ на безценица, предположи Сидеров. Той добави, че държавата щяла да загуби 200 млн. лева, ако не бил приет новият Закон за горивата - Законът за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и нефтопродукти. Симеонов заяви публично, че ще се обърне към ЕК, защото този закон убива по-малките търговци на горива и позволява налагане на тотален монопол - заради завишените изисквания към търговците, за да могат работят на българския пазар.

За финал Сидеров обяви, че сам се е явявал четири пъти на избори и четири пъти влизал в парламента, нямало проблем да стане и за пети път. НФСБ и ВМРО да му мислят, излезе от думите на лидера на "Атака", който видя бъдеща коалиция между Валери Симеонов и "Демократична България".

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички