Прокуратурата още не знае кой е реалният собственик на ски зоната в Банско


Прокуратурата още не знае кой е реалният собственик на ски зоната в Банско
Снимка: Facebook

3330

От прокуратурата ни казаха, че се опитват да установят реалния собственик (на концесионера на ски зоната в Банско - бел. ред.). Това заяви Борислав Сандов, съпредседател на ПП "Зелените" и част от политическото обединение "Демократична България", на въпрос на Actualno.com, докъде ще се ограничи прокуратурата по отношение на Национален парк "Пирин" - до препоръка към Министерски съвет или до някакви по-конкретни действия.

Припомняме, че вчера (12 юни) главният прокурор Сотир Цацаров предложи на министър-председателя Бойко Борисов да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин“, община Банско, при съобразяване с разпоредбите на действащото законодателство, включително и в частта относно определянето на концесионното възнаграждение.

"Явно, че не са разпитали премиера да установят той откъде има информацията, че това е Цеко Минев, нито пък някой от нас, които също твърдим от години, че това е Цеко Минев. Поискали са помощ от Британските Вирджински острови за установяване на реалните собственици", каза още Сандов. Той допълни, че по отношение на новите неща, които прокуратурата е установила, трябва проверката да продължи и да се вложи още ресурс. Според Борислав Сандов много граждани се притесняват, че искането на прокуратурата за промяна на концесионния договор може да даде възможност да се случи обратното на това, което гражданите искат.

Избирателната кокоша слепота на прокуратурата беше прекъсната и тя изведнъж започна да забелязва неща, за които по площадите на София и на други градове се крещи, коментира лидерът на ПП "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов. Това, което виждаме, е поредното доказателство че българската прокуратура е източник на корупция. Искам да попитам защо прокуратурата дава указание на Министерски съвет, а не повдига обвинение? Искам да повдигна въпроса прокуратурата и ВСС ще забележат ли, че енергийните дела, които Цацаров няколко пъти започва, не са завършени? Фактът, че прокуратурата се плесна по челото и видя едни сигнали, които се оказва, че са били замитани - не е ли това белег на системно неизпълнение на служебните задължения, попита още бившият правосъден министър.

Това, което вчера беше съобщено от прокуратурата, е част от политическия кадрил, който се разиграва. Сега се оказва, че прокуратурата излиза с публична позиция, която е абсолютно съответствие с нашите искания от зимата, заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов. По думите му това становище на прокуратурата е част от някаква по-мащабна политическа игра, която се върти днес. Оставам с впечатление, че много скоро ще се наложи гражданите да защитават Цеко Минев в този кадрил, който се разиграва. Сега обаче на ход е правителството и Борисов трябва да предприеме действия. За да се възстанови правото - така или иначе е казано, че тази концесия е дефектна. Правителството трябва да възстанови законността, категоричен бе Атанасов. Според него институциите са признали, че гражданите които протестираха през зимата, са били абсолютно прави.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички