Хотел "Маринела" е частично затворен за няколко дни


Хотел "Маринела" е частично затворен за няколко дни
Снимка: БГНЕС

10564

Не можем да правим нови настанявания и да обслужваме в лоби бара, но санкцията е до неделя на обяд (2 декември). Това съобщиха от пресслужбата на хотел "Маринела" пред Actualno.com.

Уточнението идва във връзка със съобщение от Върховния административен съд (ВАС) за решение, с което окончателно хотелът е затворен по искане на данъчните – за срок от 7 дни. От хотела обаче уточняват, че работят, с изключение на новите настанявания и обслужването в лобито.

Съдебното решение е факт, след като НАП поиска запечатване на "Маринела" заради липсващо свидетелство за регистрация на ИАСУТД (бел. ред. - изграждане на дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП чрез интегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност). Става въпрос, че е нямало директна връзка между някои фискални устройства в хотела и НАП.

Всички хотели, ползващи услугите на фирмата "Хоспитайлити енд Ритейл Системс" ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана, обясниха от "Маринела", когато за пръв път стана публично ясно, че НАП проверява хотела.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички