Хотел "Маринела" е частично затворен за няколко дни

Хотел
Източник: БГНЕС

Не можем да правим нови настанявания и да обслужваме в лоби бара, но санкцията е до неделя на обяд (2 декември). Това съобщиха от пресслужбата на хотел "Маринела" пред Actualno.com.

Уточнението идва във връзка със съобщение от Върховния административен съд (ВАС) за решение, с което окончателно хотелът е затворен по искане на данъчните – за срок от 7 дни. От хотела обаче уточняват, че работят, с изключение на новите настанявания и обслужването в лобито.

Съдебното решение е факт, след като НАП поиска запечатване на "Маринела" заради липсващо свидетелство за регистрация на ИАСУТД (бел. ред. - изграждане на дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП чрез интегрирани автоматизирани системи за управление на търговската дейност). Става въпрос, че е нямало директна връзка между някои фискални устройства в хотела и НАП.

Всички хотели, ползващи услугите на фирмата "Хоспитайлити енд Ритейл Системс" ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана, обясниха от "Маринела", когато за пръв път стана публично ясно, че НАП проверява хотела.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.