Бивш министър: Реалният собственик на "Юлен" няма отношение към развитието на Банско

Бивш министър: Реалният собственик на
Източник: БГНЕС

Нямам представа кой е собственикът на “Юлен”. Държавата не защитава интереса си и не успяваме да развиваме добра стратегия за зимния туризъм. Това стана ясно от думите на Юлиан Попов, бивш министър на екологията в служебното правителство на Марин Райков, пред bTV.

Аз тълкувам появата на Жирардели като изплъзване от този тежък пиар образ, че някакъв в Кипър притежава “Юлен”, поясни още той. Според мен съдът си върши общо взето добре работата. Ние не трябва да се вторачваме много кой е реалният собственик, това няма отношение към развитието на курорта. Проблемите са другаде, не са в собствеността на “Юлен”, счита още Попов.

По думите му “Зелените” са много силни в Австрия и там има много защитени територии. Той коментира темата, след като премиерът Бойко Борисов наговори в началото на седмицата от Виена как в Австрия имало много повече писти и лифтове, в защитени територии. В България няма обществено съгласие, всичко е сведено до битови конфликти и няма стратегия за развитието на българския зимен туризъм, коментира експертът.

Глобата на БЕХ

В България защитаваме монопол, ние не обичаме конкуренцията. Обичаме да има някакви монополни дружества. Това не са правила на ЕК, това са си наши правила, обясни Юлиан Попов по повод глобата, която Брюксел наложи на Българския енергиен холдинг, в размер на 77 млн. лв.

Това, че хъбът ще осигури либерализацията, е точно конят пред каруцата. За да имаш хъб, ти трябва да имаш либерализиран пазар. Тези 77 млн. сигурно ще бъдат най-добре похарчените милиони в енергийния сектор, ако те доведат до реални промени в енергетиката, стана ясно още от думите на Попов.

Според него "Турски поток" не е част от диверсификацията. Ако той влезе в системата на българското газово разпределение, тогава той ще бъде част от тази диверсификация.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.