Ангелкова: България все повече налага имиджа си на страна с качествен туризъм


Ангелкова: България все повече налага имиджа си на страна с качествен туризъм
Снимка: БГНЕС

3521

България все повече налага имиджа си на страна, която предлага висококачествен туризъм. Неслучайно 4- и особено 5- звездните хотели се запълват първи и в момента за лято 2018 г. висококатегорийните хотели са почти изцяло заети. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с президента и главен изпълнителен директор на групата на Мариот Арне Соренсон, съобщиха от Министерството на туризма.

Срещата бе в рамките на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) в аржентинската столица Буенос Айрес. Министърът подчерта, че 72% от чуждестранните туристи предпочитат 4 или 5 звездни хотели. И допълни още, че това провокира инвестиционен интерес към страната ни.

Министър Ангелкова изтъкна, че приоритет на министерство е насърчаването на вътрешния туризъм, като за тази цел се надграждат възможностите за балнео- и СПА туризъм. Министерството на туризма разработи 7 балнео- и СПА дестинации, които обхващат цялата страната. Министърът уточни, че с тази инициатива очакваме да се разширят крилата на сезона. Страната ни е на второ място в Европа по минерални извори, като у нас те са повече от 600, подчерта министър Ангелкова. Тя отбеляза, че Министерството на туризма продължава да работи активно за намаляване на административната тежест в сектора.

За мен е много важно, че най- гoлямaтa xoтeлcĸa вepигa в cвeтa - Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl, ĸoято започва да строи oбeĸт y нac в Coфия, плaниpa дa paбoти и пo още пpoeĸти в страната, посочи министърът. А г-н Арне Соренсон заяви, че хотелските вериги Мариот виждат голям потенциал в развитието си на територията на България.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за инвестиции във водещи зимни курорти.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички