20-годишен взе поръчка за милиони за Национален парк "Рила"


20-годишен взе поръчка за милиони за Национален парк "Рила"
Снимка: Национален парк "Рила"

7079

Четирима участници обжалват инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на туристически пътеки в Национален парк „Рила“, чиято прогнозна стойност беше 6 769 877 лв. без ДДС. Това съобщава Actualno.com.

Жалби в Комисията за защита на конкуренцията са подали всички отстранени от процедурата: ДЗЗД „КР 7“; ДЗЗД „Рила за природата и хората“; Обединение „Рила 2018“; ДЗЗД „Скаптопара билд“. По две от тях вече Антимонополната комисия е образувала производство. Никой от жалбоподателите не е поискал временна мярка „спиране на производството“.

За изпълнител е определена „Юнайтед пропърти груп“ ЕООД – София, собственост на 20-годишния Христо Йорданов Янков. Той е придобил фирмата в края на август месец миналата година от Здравка Маринова. Първата ѝ регистрация е със собственик „Кенсингтън Мениджърс Лимитед“ – Сейшели.

Само дружеството на Янков е стигнала до класиране. Другите са отстранени в хода на процедурата по избор на изпълнител. Спечелила е с оферта на обща стойност 6 759 774 лв. без ДДС – тоест, 10 хиляди лева под прогнозната цена.

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Първата е за рехабилитация на туристическа пътека в участъка от хижа „Скакавица“ до хижа „Ловна“. За нея Янков е дал цена от 29 781 лв.

Втората е за рехабилитация на туристическа пътека и горски път в парковите участъци Белица и Якоруда. Пътеката е от местността Семково (границата на защитената зона) до Поленица, от Поленица до Нехтеница. Горският път е от местността Нехтеница до Джендем дере.  Спечелена е за 4 194 349 лв. без ДДС.

Третият обект е рехабилитация на туристическата пътека от горна лифтова станция - хижа „Рилски езера“ – Сухия чал – езеро „Бъбрека“, ез. „Сълзата“ – ез. „Бъбрека“ – ез. „Близнака“ – „Трилистник“ – ез. „Рибно“ (от всички страни) – ез. „Долно“ до хижа „Рилски езера“. И от Рибно езеро по лятната туристическа пътека до х. Рилски езера с изграждане на съоръжения за трайно ограничаване на туристопотока. Цената, с която Янков я печели, е 2 535 644 лв. без ДДС.

Дейностите се финансират от Оперативна програма „Околна среда“ по проект „Устойчиво управление на Национален парк „Рила" (II-ра фаза).

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички