Rolls-Royce съкращава над 4000 служители

Rolls-Royce съкращава над 4000 служители

Британската компания Rolls-Royce планира да съкрати 4600 души от мениджърски позиции до 2020 г. в огромно преструктуриране, което вече доведе до загубата на хиляди работни места.

"Rolls-Royce обявява следващия етап в стремежа ни за действия и простота с предложено преструктуриране, което ще доведе до подобряване на възвръщаемостта, по-високи маржове и увеличаване на паричния поток", се казва в изявление на групата, цитирано от AFP.

Компанията в Лондон, чиито двигатели се използват в самолетите Airbus и Boeing, заяви, че последните съкращения ще доведат до годишно намаление на разходите до 400 милиона паунда до края на 2020 година.

„Rolls-Royce е изправен пред трудна търговска среда през последните години поради слабото търсене на самолетните му двигатели.

Въпреки че през миналата година се върна на печалба, това се дължеше предимно на възстановяване на паунда.

"Нашата световна водеща технология дава на Rolls-Royce потенциала да генерира значителен печеливш растеж", каза изпълнителният директор на компанията Уорън Ийст.

„Rolls-Royce има повече от 22 000 служители във Великобритания, от които над половината са базирани в британския оперативен център в Дерби, централна Англия.

Като цяло фирмата има около 55 000 служители в целия свят.

"Повечето от тези управленски и поддържащи функции (които трябва да бъдат съкратени) са в Дерби и затова ще бъде най-силно усетено там", каза източник в интервю за радио BBC.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.