Политическа несигурност в Европа


Политическа несигурност в Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

3420

В интервю пред телевизия Фокс Нюз, министъра на финансите в САЩ Стивън Мнучин заяви, че приближаващия бюджет на Тръмп няма да променя програми като социалното осигуряване и здравеопазването и вместо това ще се съсредоточи върху начини за повишаване на бъдещия икономически растеж. Според мнучин и администрацията, данъчните облекчения и намаляването на регулаторните задължения ще доведат до рязко повишение на икономическия растеж и негов минимален ръст от поне 3% на година.

Междувременно „Таймс“ в Лондон съобщи, че екипа на министър-председателя на Великобритания Тереза Мей се подготвя през март за обявяване на референдум за независимост на Шотландия. Това би съвпаднало със задействането на член 50. Избори в Северна Ирландия едва ли биха разрешили политическата криза там и това означава, че страната ще остане под управлението на Лондон.

Доларът остава във възходящ тренд от началото на месеца и доларовия индекс е изправен пред първа съпротива на 102.

Долар/йена се котира в долната част на облака Ичимоку и е близо до подкрепата при 100-дневната пълзяща средна на 111.81. Пробив на това ниво лесно ще доведе до слизане към 110.

Паундът се продава днес заради възможния референдум в Шотландия, но все още се държи над 100-дневната пълзяща средна на 1.2405.

Понижение на доходността и при американските и при европейските облигации

Доходността по американските облигации се понижи преди обръщението на президента Тръмп към Конгреса. Пазарите очакват данъчните реформи да не се състоят в близко бъдеще.

Доходността по английските и германските десет годишни облигации отчете още по-голям спад заради търсенето на сигурност при бягството от френския дълг. Последното се дължи на все по-солидната позиция на Марин Льо Пен в социологическите проучвания.

Ръст в САЩ и спад в Европа на акциите

И трите основни индекса в САЩ нараснаха минимално в петък с растежи от 0.05% до 0.17%.

Европейските индекси също се понижиха в петък като начело на спада бяха германските акции. DAX слезе с 1.20%, CAC загуби 0.94%, а FTSE падна с 0.38%

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички