Отстъпление за долара


Отстъпление за долара
Снимка: Thinkstock

3082

По време на изявлението си в петък председателят на Фед Джанет Йелън заяви, че FOMC ще предприеме повишение на лихвите през март ако американската икономика продължи да дава положителни индикации. Тя допълни още, че “промяна в лихвените нива в момента изглежда подходящо”. Заместник-председателят на Федералния резерв Стенли Фишер се обяви също в подкрепа на повишение на лихвените нива на следващото заседание. На фона на тези изказвания, Джеймс Булард, който е президент на Фед за Сейнт Луис, каза, че не вижда голям шанс лихвите да бъдат вдигнати през март.

Индексът на бизнес активността за непроизводствения сектор на ISM в САЩ достигна 57.6 пункта за февруари, надхвърляйки прогнозите на икономисти за понижение до 56.2. За януари стойността на индикатора бе 56.5. Това е най-силното представяне от 15 октомври насам.

Едно от последните проучвания във Франция показва, че Емануел Макрон води убедително пред Марин Льо Пен. Проучването сочи също, че ако кмета на Бордо Ален Жюпе замени кандидата на консерваторите Франсоа Фийон, то Льо Пен има голям шанс и да не достигне до втори тур на изборите. В резултат акциите на френските банки отчетоха повишение.

Доларът отстъпи спрямо водещите валути въпреки положителните икономически новини. Доларовият индекс, измерващ представянето на зелените пари, се понижи с малко над половин процент до 101.38. В същото време еврото поскъпна с един процент до 1.0620.

Изявлението на Йелън повиши доходността по дълговите книжа

Изявлението в петък на Джанет Йелън доведе до покачване на доходността по 10- годишните американски облигации, които достигнаха 2.478%. В същото време германските дългови книжа също нараснаха, покачвайки се с 3 базисни пункта до 0.356%.

Ръст за американските индекси, Европа със смесено представяне

Водещите три американски индекса затвориха на зелена територия, водени от Nasdaq, който нарасна с 0.16%. В Европа водещите пазари имаха смесено представяне. Френският CAC 40 се покачи с 0.63%, воден от акциите на банковия сектор. В същото време Dax отстъпи с 0.3 на сто, следван от британския FTSE 100.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички