Липсата на новини около френските избори даде глътка въздух на еврото


Липсата на новини около френските избори даде глътка въздух на еврото
Снимка: Thinkstock

3506

Най-голямото събитие от изминалия ден от САЩ безспорно бе интервюто с американския финансов министър Стив Мнучин. В своето изявление Мнучин не коментира налагането на такси върху вносните стоки, което се разглежда като бича политика за долара.

Финансовият министър говори с по-различен тон по отношение на Китай в сравнение с реториката по време на президентската кампания. Той заяви, че е провел добри разговори с китайски представители и не бърза да окачестви страната като валутен манипулатор.

Доларът загуби позиции спрямо повечето валути по време на вчерашната търговия. Доларовият индекс, който измерва представянето на щатската валута отстъпи с 0.17 на сто до 101.05 пункта.

Британският паунд продължава да показва стабилно представяне, движейки се над 100- дневната плъзгаща се средна. Британската валута се търгува на нива около 1.2550 като сериозна съпротива се явява нивото около 1.2700.

Липсата на новини около предстоящите избори във Франция както и добрите данни за германския БВП подкрепиха еврото. Брутният вътрешен продукт на Германия е нараснал с 0.4% на месечна база, потвърждавайки предварителните прогнози на икономистите. Единната валута завърши деня с повишение до 1.0585.

Спад в доходността по облигациите

Доходността по американските облигации се понижи поради очакванията на пазарните участници, свързани с потенциалната фискална политика на Тръмп. В същото време доходността по 10- годишните италиански облигации се покачи с 3 базисни пункта, достигайки 2.225%.

Понижение за пазарите в Европа

Фондовите пазари в САЩ показаха смесено представяне, след като технологичния индекс Nasdaq отчете спад от 0.4 на сто до 5 836 пункта. В същото време S&P 500 и Dow Jones завършиха търговията с ръст като Dow Jones затвори на ново рекордно ниво.

На другия полюс бяха пазарите в Европа. Водещите индекси се оцветиха в червено. Германският Dax отстъпи с 0.42% до 11 948. Най-силно представяне имаше френския CAC 40, който се повиши леко с 0.09%.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички