Звезди започнаха да трият профилите си във Facebook


Звезди започнаха да трият профилите си във Facebook
Снимка: Getty Images/Guliver

3217

Очакваше се, че скандалът с изтичането и манипулирането на данни на 50 млн. потребители на Facebook ще има тежки последици за социалната мрежа и ето, че те са факт. Сривове на борсата доведоха за финансови загуби за компанията, основателят Марк Зукърбърг ще трябва да дава обяснения пред Конгреса в САЩ, доверието на хората е силно разклатено. А сега и знаменитости започнаха да трият профилите си, което допълнително може да намали популярността на мрежата.

Сред първите, напуснали Facebook, са певицата Шер и комедийният актьор Уил Фаръл. Чрез друга социална мрежа Шер обяви, че е решила да премахне профила си, въпреки че той ѝ е помогнал в благотворителната ѝ дейност, защото "има неща, по-важни от парите". Всъщност официалната страница на певицата все още е активна, така че тя вероятно говори за свой личен профил.

Актьорът Уил Фаръл също се обърна към приятелите си във Facebook, като заяви, че е силно притеснен от начина, по който данните на милиони потребители са били използвани за "подкопаване на демокрацията и нарушаване на личното пространство". Той е бил възмутен и от факта, че мрежата е блокирала профила на човека, разкрил цялата схема.

"Не мога вече с чиста съвест да използвам услугите на компания, която позволява разпространението на пропаганда и директно я насочва към най-уязвимите към нея", допълва актьорът.

Преди дни известният предприемач Илън Мъск също изтри профилите на компаниите си от Facebook.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички