За какво харчи милионите си Мерил Стрийп


За какво харчи милионите си Мерил Стрийп
Снимка: Getty Images/Guliver

15138

Мнозина наричат Мерил Стрийп най-добрата актриса в историята. И с право, имайки предвид изключително трудните роли, в които тя се е превъплъщавала с лекота през годините. 

На последните награди "Оскар", които бяха раздадени в неделя през нощта, Стрийп бе номинирана за 21-и път. Тя не грабна престижната статуетка, но пък вече има три такива. Била е възнаградена и щедро за работата си - състоянието ѝ се равнява на 90 млн. долара, пише Money.com.

Макар да не се знаят точните заплати на Мерил за всеки неин проект, се смята, че тя прибира по около 20 млн. долара на филм. Актрисата обаче е споделяла, че се е научила да преговаря за пари доста късно в живота си - чак, когато е навършила 55 г. Тогава ѝ предложили ролята в "Дяволът носи Прада", превърнал се по-късно в голям хит. По думите на Стрийп възнаграждението било "обидно ниско" и тя най-сетне се престрашила да поиска това, което наистина заслужава. Получила двойно увеличение.

Американката е натрупала парите си основно от актьорската си кариера, а не подобно на други нейни колежки от рекламни договори и сделки.

Пак за разлика от други, тя не води особено екстравагантен живот и не се е обсипала с лукс. Но дава значителни суми за недвижими имоти. Заедно със съпруга ѝ Дон Гъмър виждат това като инвестиция и начин за печалба. През годините са купували различни имоти, реновирали са ги и са ги продавали на по-високи цени. Миналата година си купиха имение в Пасадена за 3,5 млн. долара.

Стрийп дава много и за благотворителност, като има собствена фондация. Похарчила е милиони долари основно в две направления - помощ за бездомни хора и каузи в сферата на образованието.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички