Тя дори не е завършила училище, а на 28 г. е най-високоплатената актриса


Тя дори не е завършила училище, а на 28 г. е най-високоплатената актриса
Снимка: Getty Images/Guliver

3845

За Ема Стоун като че ли се заговори повече в последните 2-3 години, но истината е, че тя не е новачка в шоубизнеса. Ролята, с която пробива, е още от 2010 г. във филма "Лесна, а?". Разбира се, наградата "Оскар" за "Ла ла ленд" я изстреля на върха и според последната класация на Forbes Ема, която е само на 28, е най-високоплатената актриса в света. 

Как е стигнала дотук? Бъдещата звезда израства в Тинсълтаун, Аризона. Майка ѝ е домакиня, а баща ѝ - строител със собствена фирма. Въпреки че била обградена с любов, Ема страдала от тревожност и панически атаки още като дете. Но те не попречили на притегателната сила, която изкуството имало за нея. От малка Ема участвала в различни детски постановки и мюзикъли.

Вече като тийнейджър постъпва в католическо училище само за момичета, но го напуска след един семестър, защото иска да преследва мечтата си да стане актриса. За да убеди родителите си, че трябва да замине за Лос Анджелис, тя прави презентация на Power Point, която озаглавява "Проект Холивуд". Стратегията ѝ проработва и на 15 години тя се мести в малък апартамент в Ел Ей с майка си.

Започва да ходи по прослушвания, но не всички минават добре. Прави обаче пробив с роли в Superbad и Zombieland. "Когато снимахме Zombieland, трябваше да бъда последна година в гимназията. Много пъти са ме питали дали не съжалявам, че съм пропуснала училището и всички спомени от него, но ако не се бях възползвала от онази възможност, днес нямаше да съм тук", казва Ема в интервю за Vanity Fair.

Най-новата роля на актрисата е във филма "Битката на половете", където тя играе легендарната тенисистка Били Джийн Кинг. Миналата година пък Стоун е спечелила цели 26 млн. долара. Да, определено няма за какво да съжалява.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички