Шефът на Hilton никога не оставя бакшиши на камериерките. Ето защо


Шефът на Hilton никога не оставя бакшиши на камериерките. Ето защо
Снимка: Getty Images/Guliver

6334

Президентът и изпълнителен директор на веригата Hilton Кристофър Насета заяви, че не оставя бакшиши на камериерите, когато напуска напуска някой от хотелите, с което предизвика известно недоумение, пише Business Insider.

По време на конференция в Ню Йорк той беше попитан бакшиши в какъв размер оставя за служителите.

"Обикновено не оставям бакшиш", заяви Насета. После за момент изпълнителният директор (който само за миналата година е спечелили около 19,8 млн. долара) като че ли опита да върне думите си назад, но все пак потвърди, че са истина.

Любопитно бе, че преди това Насета прекарал половин час да обяснява на аудиторията как е започнал професионалния си път от най-ниското стъпало - като човек по поддръжката в малък хотел, и как фокусът на компанията Hilton е върху хората.

Преди години пък в интервю за Associated Press той заяви, че всяка година ръководството на хотелите прекарва по една седмица в ролята на обикновени служители, включително камериери и водопроводчици. "Работата им е по-трудна, отколкото нашата. Трябва да им показваме уважение."

На фона на тези изказвания звучи малко странно, че Насета не оставя бакшиши. На Hilton дори им се наложи да разяснят това.

"Мнението на Крис е, че всеки член на екипа на Hilton работи здраво. Вместо селективно да награждава някои от тях, той е съсредоточен върху това да осигурява значими възможности за всички 400 000 служители", заяви говорител на веригата.

А вие оставяте ли бакшиши в хотелите? Ако имате възможност да го правите, това би бил хубав жест към служители, които не са от най-добре платените.

 

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички