Робърт Дауни-младши прибира 75 млн. долара за "Отмъстителите: Краят"

Робърт Дауни-младши прибира 75 млн. долара за
Източник: Getty Images/Guliver

Актьорът Робърт Дауни-младши ще спечели близо 75 млн. долара от филма "Отмъстителите: Краят" - толкова, колкото заработи и от предходната част "Отмъстителите: Война без край". Това пише The Guardian.

Точната сума все още не е ясна, тъй като Дауни ще получи (освен заплатата си) бонус на база представянето на филма в боксофиса, което до момента е повече от впечатляващо. Според договора му с Marvel той има право на 2,5% от приходите от лентата.

За първия си "супергеройски" филм, "Железният човек" през 2008 г., актьорът печели 500 000 долара. След това подписва договор за още шест филма в образа, за които ще му бъде платено по 10 млн. долара базова заплата плюс въпросните проценти от приходите. Появите му в "Капитан Америка: Гражданска война" и "Спайдърмен" са отделни от тази сделка и за тях двата е получил повече пари. Смята се например, че само за три дни снимки за "Спайдърмен" е прибрал 15 млн. долара. 

Дауни-младши е най-добре платеният "отмъстител". Още за първия филм "Отмъстителите" през 2012 г. той прибира чек за 50 млн. долара. 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.