На колко години са били 9 известни техшефове, когато са основали компаниите си

На колко години са били 9 известни техшефове, когато са основали компаниите си
Източник: Getty Images/Guliver

Кариерните стартове на някои от най-популярните фигури в технологичната индустрия са се превърнали почти в легенди - легенди за млади мъже, които напускат университета, за да развиват страхотната си идея и печелят милиони, преди да са навършили 30 години. Факт е, че има такива истории, но те не трябва да ни заблуждават. Не за всеки е толкова лесно да постигне успех рано в живота си. Все пак можем да използваме тези личности за вдъхновение. Ето на колко години са започнали технологичните шефовете.

Майкъл Дел основава Dell Technologies в общежитието си в университета, когато е на 21 години.


Марк Зукърбърг пък е само на 19, когато се ражда идеята за Facebook. Той напуска "Харвард", за да я реализира, а години по-късно завърши образованието си.

Пиер Омидар се комбинира с приятели, за да създаде eBay. Тогава е на 23 години.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс е бил само на 16 г., когато заедно с Пол Алън измислят идеята за компанията.

Джери Янг е едва 25-годишен, когато разработва Yahoo като страничен проект за университета.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси два пъти се записвал в университет и два пъти отпадал, но това няма особено значение, предвид факта, че на 23 г. създава социалната мрежа.

Само на 22 години Еван Шпигел измисля концепцията за Snapchat. По това време е студент в "Станфорд", но напуска учебното заведение, за да се концентрира върху бизнеса.

Малко по-възрастен - на 29 години, е Джак Ма, когато основава сайта за електронна търговия Alibaba. Преди това той е работил като учител по английски език.

Джеф Безос пък е на 30, когато създава Amazon. За целта напуска работата си в хедж фонд и едва ли съжалява - днес е най-богатият човек в света.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.