Медийната икона Ариана Хъфингтън била отхвърлена 37 пъти, преди да пробие


Медийната икона Ариана Хъфингтън била отхвърлена 37 пъти, преди да пробие
Снимка: Getty Images/Guliver

5681

Ариана Хъфингтън е основател на известния сайт The Huffington Post, журналист и автор на 15 книги. Днес богатството ѝ е близо 50 млн. долара, но пътят ѝ към успеха е бил трънлив. Наскоро Хъфингтън разказа в свой пост в LinkedIn за някои от трудностите, с които се е сблъскала.

Когато била още млад, ентусиазиран писател и живеела в Лондон, Ариана претърпяла 37 отказа - толкова пъти била отхвърлена от издателите втората ѝ книга.  

"Това беше един от най-тежките моменти в живота. След отказа номер 25 може би много хора щяха да се откажат, да помислят за друга кариера. Не и аз", пише дамата.

По това време тя била на 28 г. и вече имала една издадена книга, работела като журналист, но финансите ѝ не били в добро състояние. Затова влязла в банка Barcleys да иска заем. Без големи надежди - не била благонадежден кандидат. Упоритостта ѝ обаче ѝ помогнала.

"Нямах добри доходи, но банкерът - името му беше Йън Бел, се съгласи да ми отпусне заем. Това промени живота ми, защото успях да свържа двата края и да изтърпя още 13 отказа. И тогава най-сетне получих одобрение", допълва Хъфингтън.

Днес, на 68 години, Ариана Хъфингтън е сред най-известните личности в американските медийни и бизнес среди - благодарение на това, че не се е отказала от мечтата си дори в лицето на неуспеха.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички