Бил Гейтс разкри кое е най-голямото му притеснение на работа

Бил Гейтс разкри кое е най-голямото му притеснение на работа
Източник: Getty Images/Guliver

През последните четири десетилетия Бил Гейтс основа Microsoft, дари милиарди долари за благотворителност и въпреки това остана сред най-заможните хора на планетата (към момента е втори по богатство след Джеф Безос).

Това е огромна отговорност само за един човек. И макар Гейтс обикновено да изглежда спокоен, подобно на всички нас и той има моменти на притеснение и стрес в работата си.

По време на среща със студенти милиардерът бе попитан именно за професионалните си тревоги и слабости.

9 цитата на Майкъл Дел за успеха и мечтите

От Майкъл Дел, един от големите шефове в техиндустрията с най-дълъг стаж, можем да научим много. Той основава Dell ...

"Притеснявам се от въпросите около наемането или освобождаването на служители. Винаги каня и други хора да ми помагат в изграждането на екипа. Особено когато става дума например за отделите по продажби или счетоводство, тъй като тези сфери не са толкова интересни за мен като останалите. А когато нещо не ми е интересно, не съм особено добър в него", сподели Гейтс.

По думите му комуникацията с властите и държавните структури също му създава напрежение. Позицията на американския президент Доналд Тръмп, че Америка винаги трябва да е на първо място е затруднила много от проектите на благотворителната фондация на Гейтс в чужбина. "Доста късно осъзнах колко важни са връзките с правителството", допълва предприемачът.

Признанието му напомня, че никой не е имунизиран срещу стреса на работа - дори името му да е Бил Гейтс.

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.