Журито, което ще прати един млад и иновативен българин в Брюксел, е ясно


Журито, което ще прати един млад и иновативен българин в Брюксел, е ясно
Снимка: Getty Images / Guliver

3817

Основателят на катедра „Европеистика” в СУ „Св. Климент Охридски” проф. д-р Ингрид Шикова, фотожурналистът с 24 години стаж във вестник „24 часа“ Десислава Кулелиева, основателят и управител на фотографска агенция „Булфото“ Евгени Димитров, са част от журито, което ще реши кой от участниците във фотоконкурса „Това е моята Европа“ ще бъде няколко дни в Брюксел и ще посети централата на Европейския парламент.

Досега над 200 българи на възраст от 16 до 29 години са изпратили общо над 800 снимки за участие в надпреварата. Фотоконкурсът започна на 15 февруари и ще приключи на 16 април. Организаторите очакват още десетки млади любители на фотографията да се включат в борбата за наградите - пътуване до Брюксел, фотоапарат и курс по фотография.

Кои са трите снимки с идея, замисъл на кадъра, внимание към детайла и художествена стойност, които ще грабнат трите награди, ще решават също почетните членове на журито – директорът на Българското училище за политика и един от най-добрите икономически журналисти Ирина Алексиева, пресаташето към Информационното бюро на Европейския парламент в София Биляна Църноречка още дългогодишният оператор в БНТ Красимир Михайлов и бившият главен редактор на седмичника „Анонс“ и списание „Черга БГ“ Биляна Богоева.

Освен победителите журито ще определи и най-добрите снимки, които да бъдат включени във фотоизложбата „Това е моята Европа” от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Във фотоконкурса ще има и наградата на публиката, която ще спечели този участник, който събере най-много харесвания на снимката си на страницата ни във Facebook - до 23:59 часа на 16 април 2017 г.

Фотоконкурсът се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз. Медийни партньори на проекта "Европа и аз" са сайтовете Actualno.com и Expert.bg.

В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Още от ЕС в развитие


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички