Защо е добре да си носите лепенки в самолета


Защо е добре да си носите лепенки в самолета
Снимка: iStock/Guliver

6329

Какво е първото нещо, което правите, когато се качите на самолет? Намирате мястото си, прибирате ръчния багаж, слагате лепенка на екрана на седалката пред вас... Да, правилно прочетохте.

В последните дни водещи авиокомпании признаха, че в екраните, слагани на гърбовете на седалките, за да гледат пътниците на тях филми или да слушат музика, има и инсталирани камери, пише Business Insider. Към момента такива са били открити в самолетите на Singapore Airlines, American Airlines, United Airlines и Delta. Възможно е да има и в други.

Компаниите твърдят, че камерите си вървят с оборудването, че са деактивирани, хората не се следят чрез тях и няма планове да започнат да се следят. Може и така да е, но няма как да сме абсолютно сигурни.

Някои компании, като Emirates например, ползват активни камери в първа класа, тъй като някои от клиентите им искали да водят телеконферентни разговори. Но защо останалите камери не са покрити?  

Живеем в свят, в който лесно можем да бъдем подслушвани и следени чрез мобилните ни устройства. Това ни кара да вярваме все по-малко на големите играчи в бизнеса. И с право. Затова не е лошо да си имате една лепенка в джоба и ако се озовете на място в самолета, на което камера се взира във вас, просто я залепете отгоре, за да си върнете поне част от личното пространство.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички