В Япония има недостиг на нинджи, въпреки че заплатите им са големи


В Япония има недостиг на нинджи, въпреки че заплатите им са големи
Снимка: iStock/Guliver

7163

Може би сте чували за демографската криза в Япония, но страната е изправена и пред още една, по-малко известна - не достигат нинджи.

Ига, малък град в централната част на страна, се смята за родното място на тези тайни агенти. В днешно време той се посещава от хиляди туристи по време на ежегодния нинджа фестивал, пише Business Insider.

Градчето обаче страда от спад на населението. Младите хора не искат да живеят в изолиран район и се насочват към по-големи населени места. За да раздвижи икономиката, кметът Сакае Окамото се опитва да използва именно нинджа наследството.

"Промотираме нинжда туризъм. Провеждаме и нинджа фестивал в края на април и началото на май. Тогава всички -и местни, и гости, се обличат като нинджи и има много забавления. Но като че ли това не е достатъчно", разказва Окамото.

С надеждата туристите да остават повече от един ден в Ига, кметът мести кметството и дава сградата му за създаване на втори нинджа музей. Финансиране получава от държавата. Но съществуват и още проблеми.

"Има недостиг на нинджи. За да сме по-точни - на нинджа артисти, които да влизат в роля и да показват различни номера", обяснява кметът.

Разбира се, не всеки може да е нинджа. Изисква се тежко и дълго обучение. Затова и нинджите постепенно са изчезнали. Но пък "професията" има какво да предложи. За начало - добра заплата. В днешно време нинджите могат да печелят суми от порядъка на 23 000 долара, а понякога достигащи и до 85 000 долара.

 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички