Какво време ни очаква през втората половина на юни


Какво време ни очаква през втората половина на юни
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

2748

Какво ще бъде времето до края на месеца?

Валежите ще са неравномерно разпределени, а температурите ще са около и над климатичните норми. В западната половина от страната дъждовете ще бъдат около нормата, а в източната – ще са на по-малко места и ще са по-малко като количество, съобщава bTV.

На 15-и на много места в западната половина от страната отново ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Преди обяд в източните райони ще е предимно слънчево, но след обяд на места, главно в югоизточните райони, ще има временни увеличения на облачността и ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната – от северозапад, а в източната – от югоизток. Максималните температури ще са от 25° – 28° в Западна България до 33° – 35° в Североизточна.

През почивните дни и в понеделник ще се задържи неустойчиво, с развитие на мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Ще се запазят условията за локални интензивни валежи и градушки. От северозапад, в източните райони от североизток, ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Във вторник и сряда валежите чувствително ще намалеят като обхват и интензивност, ще има и повече слънчеви часове. Температурите ще се повишат.

В четвъртък отново в югозападната половина от страната на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е източен, в Източна България – умерен. Дневните температури ще са малко по-ниски.

През третото десетдневие температурите ще се повишат, по-чувствително през последните дни от месеца. По-малка е вероятността за превалявания около 24 – 25 юни и в края на месеца.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички