Как детето ни да учи ефективно английски език на детски лагер?


Как детето ни да учи ефективно английски език на детски лагер?
Снимка: Serpact

4097

Ранният старт при изучаването на английски, а и на всеки друг чужд език, е ключово за постигането на добри резултати. Доказано е, че майките могат да преподават на децата си още от люлката, а още в ранна детска възраст да се започне обучение по съвременните педагогически методики. Посещаването на детски лагер с цел изучаване на чужд език е добре да стане от 5-годишна възраст нататък, когато детето вече ще си е изградило навици да се облича само и да споделя с възрастните своите нужди, за да може да бъде оставено без родителите си за седмица или две. Добрите лагери предоставят възможност на родитетелите на най-малките деца и тези, които имат нужда, да бъдат все пак относително близо до тях, да наемат стая или апартамент в същия хотел и да се виждат с детето си през свободното време от програмата.

Най-подходящият начин за нашето дете да научи който и да било чужд език е именно да поживее в атмосфера, която да способства за бързото му усвояване. Предимство е, ако в детския лагер изобщо не се говори на български език (освен, разбира се, със специалната госпожа, която знае български и която е винаги е на разположение, когато децата имат някакъв проблем или се нуждаят от нещо). И за да бъде потапянето на децата наистина истинско, още по-добре е, когато преподавателите изобщо не знаят български.

От обучението в група произтичат редица плюсове. Децата свикват да работят в екип, както и да бъдат толерантни спрямо останалите. Онези от тях, които са достатъчно напреднали в рамките на своята си група, могат да превеждат в игрите и да помагат на другите деца, които изпитват трудности. По-този начин и малките се учат още по-бързо, а по-големите затвърждават вече усвоението знания, като ги предават на останалите, преди да преминат в по-горна група през следващия сезон.

През свободното време от програмата е най-добре децата да се възползват от възможността да се докоснат до природата и да научат нови неща за нея. Излетите в планината са подходящи, защото по този начин допълнително се изграждат приятелства в рамките на групите и на целия лагер. Забавни занимания като йога за деца, игри и чудесни био басейни, в които водата се пречиства без участието на вредни вещества като хлор, ще направят детския езиков лагер един незабравим и приятен спомен за вашето дете и така то ще има стимул да учи и да постига добри резултати в английския език с лекота.

Всички преподаватели в летния детски лагер “Лъки Кидс” в Банско са с матерен английски език и общуват с децата само на него. Същевременно, те са чудесни педагози и никое дете не остава в изолация заради ниски познания по английски език, когато за пръв път попадне в лагера. Интензивната обучителна програма на лагера включва четири часа дневно изучаване на английски език с помощта на най-новите методики в световен план, включително слънчева педагогика, Монтесори, сугестопедия и т. н. По този начин бързо напредват дори деца, които нямат предишен опит в изучаването на английски.

Апартхотел “Лъки Банско СПА & Релакс” дава възможност на родителите на най-малките да бъдат наблизо и да виждат детето си през свободното време, като същевременно прекарат една чудесна спа ваканция в сърцето на Пирин планина. В края на обучението си всеки малък посетител на “Лъки Кидс” получава сертификат, награда, ако е показал изключителни знания, а родителите му получават електронен доклад от преподавателя за това как детето е прекарало на лагера. В доклада се акцентира най-вече върху силните и, разбира се, слабите страни на детето по отношение на ученето на английски език. Така родителите и децата ще узнаят кои са онези неща, които малчуганите трябва да развиват, и върху кои е нужно да се работи за още по-добри резултати. За повече информация и записвания - www.luckykids.bg.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички