6 съвета за хубава паспортна снимка


6 съвета за хубава паспортна снимка
Снимка: iStock/Guliver

15918

Почти никой не изглежда добре на снимката си на личната карта или паспорта. Това не означава, че не можете да положите поне малко усилия предварително, за да бъде резултатът по-добър. Опитайте с тези съвети:

1. Осигурете си достатъчно време за сън предната нощ. Не искате да изглеждате недоспали и изморени на снимката, нали?

2. Изберете подходящи дрехи. Избягвайте прекалено ярките цветове. Заложете на нещо бяло, черно или синьо в бизнес стил. Ризите с яка винаги са добър вариант. Аксесоарите да са семпли.

3. Не си правете сложни или нетрадиционни прически, не му е сега времето за тях. Хубаво е обаче да вземете със себе си стилизиращ продукт, с който да пригладите стърчащи коси, ако се налага.

4. По същата логика - избягвайте силния грим. Нека макиажът е по-ежедневен. Ако имате тъмни кръгове под очите, ги прикрийте с коректор. Можете да сложите и фон дьо тен, който да прикрие несъвършенствата по кожата, но не слагайте твърде блестящи пудри, бронзанти, хайлайтери и т.н.

5. Упражнявайте изражението си предварително. Трябва да изглеждате максимално естествено и релаксирано. Леката усмивка е позволена, но не показвайте зъбите си. Мислете си за нещо приятно, докато ви снимат.

6. Позата ви трябва да издава увреност. Раменете да са изправени и леко назад. Главата не бива да се държи нито твърде високо (вратът ще изглежда неестествено дълъг), нито пък приведена. Издайте брадичката си малко по-напред от обичайното.

В повечето РПУ-та биха ви показали снимката и биха ви попитали дали се харесвате и дали искате повторен опит. Ако не го направят, можете сами да помолите, все пак тази снимка ще ви представлява официално в следващите години.

 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички