Цени на строително-ремонтните услуги


Цени на строително-ремонтните услуги
Снимка: iStock/Guliver

2743

Със сигурност всеки собственик на имот е ползвал услугите кърти, чисти, извозва. Дори и да не сме фенове на идеята едни хора с къртачи да вдигат невъобразим шум вкъщи или в офиса и да направят всичко като в снежна картина, но вместо покрито със сняг да е прах навсякъде, на практика никой ремонт не може да мине без тази дейност. Освен това много често се случва някой архитект или дизайнер с по-бурна фантазия да е „поставил” странни архитектурни елементи или нарушаващи цялостната визия, поради което се налага спешна намеса за отстраняване на недомислията.

За да не стане обаче още по-голям проблемът, е важно да се планира предварително кой, как и кога ще извърши строително-ремонтните дейности. Уверете се, че избраният от вас изпълнител се е утвърдил в тази работа и има достатъчно опит. Също така изяснете много точно какъв обем от услугата искате да се свърши, за да не се окаже, че вие като възложител и фирмата като изпълнител имате различни виждания по този въпрос.

Най-добре е всъщност да направите предварителна среща с избраната компания във вашия имот, където ще бъде направен оглед. Това ще позволи да се планира както времето за изпълнение, така и за необходимото оборудване, инструменти и съответно цена за кърти, чисти, извозва -  цялата комплексна услуга. Освен това така ще се спестят неприятни изненади и за двете страни, защото за фирмата изпълнител е важно да знае какво ще разбива, леснодостъпно ли е мястото, деликатен ли е материалът, ще се демонтира ли нещо и т.н. Тези факти са важни, защото например времето за къртене на бетон и на тухла е различно и, ако не се съобрази предварително, се нарушава не само вашата програма, но и целият график на фирмата за деня.


Към компания за кърти, чисти, извозва можете да се обърнете за различни услуги.

Опитните фирми на пазара обикновено предлагат дейности като:

- къртене на бетон, тухла, фаянс, теракота, гранитогрес, камък;

- разрушаване на всякакви постройки и съоръжения;

- пробиване на дупки и отвори с различна големина;

- демонтаж на стари дограми, врати и др.

Почистването също включва дейности като: почистване на помещенията от строителните отпадъци след къртенето; събиране на отпадъците в чували и изнасянето им до превозните средства за извозване; фино почистване на прахта от ремонтната дейност; почистване на мазета, тавани, гаражи и др.

Извозването като услуга обикновено се предлага като част от целия пакет, но понякога и като отделна услуга. Големите и сериозни фирми разполагат със специализиран транспорт, така че да могат да отговорят на нуждите на клиентите за превоз на различни видове товари. Отделно някои компании имат собствени или пък наемат различни като вместимост контейнери за строителни отпадъци, така че можете да ги използвате и при други строителни и ремонтни дейности.

Тъй като много физически и юридически лица претендират да извършват строително-ремонтни услуги, професионалистите в бранша страдат от некачествената работа на недостатъчно опитни майстори. Затова, за да се разграничат от подобни самозванци, някои фирми се рекламират буквално и с мото от типа на „ние имаме сайт”, „ние сме фирма” и т.н., като по този начин искат да покажат, че са се посветили именно на услугата кърти, чисти, извозва. Следете за тези важни детайли, за да не попаднете на некадърно изпълнение.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички