Tesla идва в Сърбия и Хърватия. А в България?

Tesla идва в Сърбия и Хърватия. А в България?
Източник: Tesla

Американският производител на електромобили Tesla се надява да навлезе на пазарите на Хърватия и Сърбия в началото на 2020 г.

"Надявам се да отвори в Словакия, Хърватия, Сърбия и по-голямата част от Източна Европа в началото на следващата година. Най-после ние ще накараме Никола Тесла да се гордее, че неговите коли ще се предлагат в страните, откъдето произхожда", заяви създателят и ръководител на компанията Илън Мъск.

По-рано тази година Tesla получи одобрение да стартира продажбите на своя Model 3 в Европа. Компанията започна разширяване на търговската си мрежа в Източна Европа през август и в момента продава колите си в Унгария, Полша, Румъния и Словения.

Tesla е доста популярна в Полша, по чиито пътища вече се движат доста коли на Tesla още преди официалния дебют на компанията.

В източноевропейските държави вече има няколкостотин електромобила Tesla, купени от клиенти в трети страни и изпратени на изток. Марката е доста популярна в Полша, по чиито пътища вече се движат доста нейни автомобили.

Засега Tesla има сервиз само в Полша, но планира да отвори втори такъв и в Будапеща. Разширяването на изток е придружено и с поставяне на супербързи зарядни станции на компанията в региона. Наскоро Мъск обяви, че компанията му ще опита да навлезе на пазара в Казахстан до края на годината.

Макар Tesla да има доста фенове у нас, България все още не е сред държавите, в които се предлагат електромобилите ѝ. Още преди 2 години компанията обяви, че ще изгради супербърза зарядна станция в Пловдив, но се очаква тя да заработи едва догодина.

Kъм ĸpaя нa минaлaтa гoдинa в Бългapия имa 70 aвтoмобилa Теѕlа и oбщo 785 eлeĸтpoмoбилa. Това са и последните достъпни данни.

Компанията на Мъск има 9 зарядни станции в Хърватия и се готви да открие 3 в Сърбия. В Гърция също ще бъдат открити 5 зарядни устройства.

Най-евтиният модел на компанията - Model 3, чийто пробег е 537 км, а максималната му скорост е над 200 км/ч, струва 53 800 евро.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.