Цацаров разпореди проверка на Горанов заради жилището на финансовия министър


Цацаров разпореди проверка на Горанов заради жилището на финансовия министър
Снимка: БГНЕС

3834

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее. Това информират от прокуратурата в съобщение до медиите. Новината идва часове, след като обвинител номер едно обяви снощи в „Шоуто на Слави” по bTV, че такава проверка ще има.

Проверката ще бъде извършена от Комисията за противодействие на корупцията. "По повод информация от зададен въпрос, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, главният прокурор е разпоредил проверка. Действия по нея ще бъдат възложени на КПКОНПИ", уточняват от държавното обвинение.

И местожителството на Горанов, и въпросът със средствата, вложени в изграждането на оградата на границата ни с Турция бяха обсъждани в парламента. Цветан Цветанов и Валери Симеонов казаха, че това е работа на прокуратурата и изразиха мнение, че нямат притеснение от нейните проверки.

Сигналът относно жилището на Владислав Горанов е, че той живее, без да плаща наем, в жилищен комплекс, собственост на бизнесмени. По неофициална информация става дума за братя Домусчиеви.

Отговорът на Горанов

Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил нещо незаконно, заяви Горанов в парламента, цитиран от БГНЕС.

„Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, при положение че има някакви подозрения за нещо нередно“, смята Горанов. Той подчерта, че сам е декларирал ползването на имота в имуществената си декларация през месец април, защото е с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси.

Твърдо заявявам, че този имот няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес или с техните собствености. Този апартамент ми е предоставен през 2012 г. за безвъзмездно ползване от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен. Ще спра дотук, позволете ми и аз да запазя някакво лично пространство“, допълни още финансовият министър. Той заяви готовност да предостави цялата информация на КПКОНПИ, на която прокуратурата възложи случая.

На въпрос дали се търси политическа интрига, Горанов отговори: „Не мога да предположа. В политиката това го има“.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички