Заградилите имот в центъра на Пловдив искат 1 млн. лв от общината

Заградилите имот в центъра на Пловдив искат 1 млн. лв от общината
Източник: БГНЕС

1 млн. лева искат от Общината собствениците, които поставиха ограда на площад "Централен" в Пловдив. Това съобщи на пресконференция днес (12 февруари) кметът Иван Тотев.

Припомняме, че част от централния площад на Пловдив беше ограден с ограда, на която беше поставен надпис "Частен имот". Мястото е точно до Централна поща, а на него се намираха принудително съборените миналата година преместваеми търговски обекти. Заградени са 293 кв.м., като това е ключов парцел, тъй като може да спре проекта за облагородяване на централния площад в Пловдив.

"Само така те са съгласни да продадат оградения терен", каза кметът. Той посочи, че това предложение ще бъде разглеждано от Общинския съвет, но изказа съмнение, че изобщо трябва да се прави това, тъй като теренът си е общински. Кметът за пореден път коментира спънките от страна на фирмата от Антоново, със собственик "Анка овчарката", която по думите му спира големи проекти на Пловдив, като ги обжалва в последния ден от изтичането на срока за това. Последният пример за това е внесената жалба срещу реконструкцията на площад "Централен".

По този повод днес кметът Иван Тотев отново заяви, че Анка няма да попречи на Пловдив да стане Европейска столица на културата.

"Анка може да е всеки един от нас, може да я виждаме по главната, може да е някой адвокат, може да е някой учител, може да е някой участник в управлението на Пловдив. Анка може да е всеки. Но понеже идвам от молитвена закуска, а Господ дава предизвикателства на хората, които обича, то ако Анка смята, че ще попречи на реализирането на проекта за културна столица, много се лъже", каза Тотев. Той добави, че няма да успее и този, който смята, че така може да се печелят избори.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.