Райчев за политиците с изгодни имоти: Наказанието е само изборно


Райчев за политиците с изгодни имоти: Наказанието е само изборно
Снимка: БГНЕС

3057

Абсолютно очевидно е, че има нещо зад кулисите, има някаква договорка. Това е детска работа – почват обяснения, забравих си бележника, трамваят закъснява. Това коментира социологът Андрей Райчев по повод апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов, закупени на преференциални цени в столичния квартал "Изток".

И добави – предизборно е, но не в смисъл, че предстоят изборите, а че наказанието за тези хора е само изборно. Сигурен съм, че всичко е законно, изпипано и в съда ще се докаже, наказанието е политическо, каза още Райчев.

Според него след като историята излезе от "Радио Свободна Европа", за която е ясно, че е американска държавна медия, последното, което може да се внуши, е, че САЩ ще сваля Цветанов. Напомни още как Цветанов влезе в политиката – като заложил апартамента си. Тази демагогия напълно се плати, добави Райчев и се поинтересува как ще реагира Бойко Борисов.

В защита на Цветанов и останалите се изказа Георги Харизанов.

Има заменена квадратура на необзаведено жилище с квадратура на обзаведено жилище и доплащане на разликата по 1500 евро на квадрат, заяви Харизанов специално на Цветанов. Как излиза различна цената, за апартаменти в един и същ квартал, попита той пред Нова телевизия. И посочи, че Румен Овчаров, работил цял живот "държавен чиновник", имал подобен апартамент, Елена Йончева също имала имоти в София и си ги купувала, докато премиер бил Сергей Станишев. Все пак Харизанов обясни, че било хубаво, че прокуратурата почнала проверка (бел. ред. – тя почна проверка за случая на Цветанов) и добави, че голямата разлика между другите партии и ГЕРБ била, че в ГЕРБ прегрешилите се разделят с политическата си кариера.

Припомняме, че Харизанов беше директор на държавното предприятие "Напоителни системи" и преди 5 години беше пребит с метални тръби. Харизанов беше разследван за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи" - за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е ощетила дружеството с над 560 000 лв., но отрече понесеният побой да е свързан с "Напоителни системи".

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички