Павлова: Не оставяме нито един необезпечен договор за саниране


Павлова: Не оставяме нито един необезпечен договор за саниране
Снимка: БГНЕС

4718

На днешното заседание приехме постановление на МС, с което осигурихме 1 млрд. лв. за националната програма за енергийна ефективност за саниране на многофамилните жилищни сгради. Това каза министърът в оставка Лиляна Павлова след днешното заседание на кабинета в оставка, предаде БГНЕС.

Програмата беше един от основните приоритети на правителството, беше осигурена като мандат, като програма в рамките на 1 млрд. за сключване на договори за изпълнение на саниране на сгради на територията на цялата страна. 

„С днешното решение, ние всъщност на 100% финансово обезпечаваме програмата и не оставяме неразплатени договори и не оставяме нито един необезпечен финансово договор, сключен по програмата и по този начин гарантираме както плащанията сега за 2016 г., така и че през 2017 г. на 100% са подсигурени всички договори. Това означава, че независимо кое правителство – служебно или друго управлява, няма да има основание, няма да има оправдание да не разплаща, защото ние сме я обезпечили програмата с този 1 млрд., който е осигурен днес”, обясни Павлова.

За това какво се случва със следващите, с новите договори, тя припомни, че тяхната категорична позиция е, че програмата задължително трябва да продължи. „И да продължи с възможността за сключване на договори и да бъде подкрепена и да бъде разширена и увеличена с още 1 млрд. лв. За целта след приемането на бюджета, ако бъде приет, ние ще внесем и съответстващото предложение до НС за съгласие, за даване и на мандат и съгласие програмата да бъде продължена и съответно увеличена с още 1 млрд. Като пак подчертавам, че първият милиард не само е потвърден, но и осигурен и обезпечен на 100% финансово”, посочи Павлова. От думите й стана ясно, че парите са от излишъка, който има в централния бюджет.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички