Нови 2000 блока са одобрени по програмата за саниране

Нови 2000 блока са одобрени по програмата за саниране
Източник: БГНЕС

Има одобрени нови 2000 сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Това каза пред журналисти в Кюстендил министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която присъства на откриването на обновен жилищен блок по Националната програма за енергийна ефективност, предаде "Фокус".

„Това е най-голямата, най-мащабната и най-социалната програма. Тази програма трябва да продължи. Каквото и да се случи оттук нататък, аз като министър и като човек, отговорен за тази програма, ще настоявам тази програма да продължи напред в годините, защото тя е важна за хората”, каза министърът.

По думите й, когато програмата е започнала, е имало страх и притеснение сред хората.

„Тогава програмата беше осеяна с изключителна негативна, антикампания от депутати от БСП и от други опозиционни партии. Сега, когато програмата се завъртя, две години по-късно, всички виждат ползите от нея. Това е притеснението на хората, ако дойдат тези, които агитираха срещу програмата, тя може и да не продължи, но аз ще настоявам и вярвам в разума на всички, че тя трябва да продължи и ще продължи”, каза Павлова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • шшш

    шшш
    А колко са панелките в България 700 000. Санираното за 7 години няма и 2 процента.