Нанков: Водят се преговори извън съда за царските имоти


Нанков: Водят се преговори извън съда за царските имоти
Снимка: БГНЕС

4378

От страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройство не са подавани молби за отказ от съдебно производство по делата за т.нар. царски имоти. Това увери регионалният министър Николай Нанков на днешния парламентарен контрол. И добави, че в понеделник, 4 декември, държавата ще може да даде по-ясна визия относно въпроса с царските имоти, когато излезе становище на работната група към правосъдното министерство.

Депозирани са единствено молби за спиране на съдебното производство за 6 месеца, но все още няма съдебно решение, добави Нанков. И уточни, че ако в тези 6 месеца няма разбирателство с ответната страна – т.е. наследниците на цар Фердинанд и цар Борис III, делата ще продължат.

На въпрос на депутата от БСП Крум Зарков кога и защо е решено да се търси извънсъдебно споразумение, регионалният министър отговори, че държавата, включително и Министерството на земеделието и храните (МЗХ) що се отнася до имоти-горски фонд, спазва и ще спазва закона, а той дава възможност за извънсъдебно решение. Ангажирам се да спазваме не само буквата на закона, а и обществения интерес, добави той.

Нанков обясни, че в момента текат две дела за царски имоти, по които страна е регионалното министерство. Това са делата за двореца "Врана" и за Царска Бистрица. Още подробности по темата прочетете ТУК.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички