Нанков: Отговорност за материалите за саниране носи производителят


Нанков: Отговорност за материалите за саниране носи производителят
Снимка: БГНЕС

4815

Отговорност за достоверността на декларираните характеристики на топло-изолационните материали за санирането носи производителят на продукта, който го пуска на пазара. Това каза министърът на регионалното развитие благоустройството Николай Нанков по време на петъчния парламентарен контрол в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Никола Тишев във връзка с констатации за вложени топло-изолационни материали, неотговарящи на изискване по закон, при саниране на блок по Програмата за енергийна ефективност.

Нанков поясни, че отговорност за това не носи изпълнителят на строително-монтажните дейности, предаде "Фокус". Във връзка със сигнали, получени от Българската асоциация за изолации в строителството, за това, че има вероятност топлоизолационният продукт, произвеждан от два румънски производители, да е некачествен, компетентният орган - Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор е провела изпитвания в лаборатория в Италия и в Стара Загора.

Министърът заяви, че резултатите от Стара Загора показват, че топло-изолационните продукти на единият от румънските производители не отговарят на някои от характеристиките.

„Във връзка с констатираните нарушения, Главна дирекция „Надзор на пазара“, е уведомила нотифициращият орган и Надзора на пазара в Румъния, както и ЕК за продуктите, които не отговарят на декларираните си характеристики“, каза министърът на регионалното развитие.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички