Нанков: Обвиненията на опозицията за санирането са безпочвени


Нанков: Обвиненията на опозицията за санирането са безпочвени
Снимка: БГНЕС

4233

Убеден съм, че и по време на вота на недоверие, ако се засегнат секторни политики като санирането, ще докажем колко безпочвени са твърденията на опозицията. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Нанков коментира, че доколкото е чул, Жельо Бойчев от БСП е коментирал за корупция по отношение на санирането и инфраструктурните проекти. „Да видим какви са им аргументите за санирането. Те многократно са ги изразявали, но към момента са изключително безпочвени. Предполагам, че и на вота ще се докаже колко са безпочвени“, коментира Нанков, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че е установен контрол в програмата за саниране, който гарантира, че некачествените ремонти са за сметка на строителите. Контролът на самата програма също бил подобрен.

Винетки 

Нанков посочи, че регионалното министерство очаква 23 млн. лв. повече приходи в бюджета от продажбата на винетки. Приходите са можели да бъдат повече, но част от тях са компенсирани от премахнатите административни такси.

„Ще имаме повече приходи – те отиват пак за ремонт за пътищата. Като цяло секторът с общинските пътища ще остане недофинансиран. Недофинансиран ще е и секторът с държавните пътища докато не въведем тол системата”, каза още регионалният министър.

Евросредства

Имаме сключени 425 договора за безвъзмездна финансова помощ на стойност почти 2 млрд. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, заяви Нанков.

Той уточни, че дотук вече имаме 12 обявени процедури на стойност 2,344 млрд. лв., което е 78% от общия бюджет на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

„2017 г. беше изключително важна за приоритета образование. Договорихме 624 млн. лв. за стойностно обновяване на учебните заведения - детските градини, основните училища, висшите учебни заведения. Образователните програми, мотивацията на педагогическия състав, образователната инфраструктура, са неразделна част от модерното европейското образование. Всеки би предпочел да учи в обновено, оборудвано, с нова техника училище, а не да ходят на училище – мъчилище. И по този приоритет постигнахме не малко. През следващата година ще надградим грижата си за подрастващото поколение”, увери Нанков.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички