Най-скъпият небостъргач в Турция има нов собственик (СНИМКИ)

Най-скъпият небостъргач в Турция има нов собственик (СНИМКИ)
Източник: Yeşil Real Estate Investment Trust

Индустриалната и търговската банка на Китай (ICBC), най-голямата банка в света по активи, депозити и заеми, купи небостъргача Istanbul Tower 205, който се издига на най-престижното и най-ценно място в града.

Кредиторът придоби проекта с площ от 235 000 кв. метра за 594 млн. долара, обявиха от турска инвестиционна компания, свързана с изпълнителя на проекта Zincir Yapı.

"С уважение уведомяваме нашите инвеститори и обществеността, че офертата за поглъщане за 594 млн. долара (550 млн. долара + ДДС) за Istanbul Tower 205, подадена от ICBC Bank и ICBC Turkey Investment Securities, е приета от собственика на земята Zincir Yapı", се посочва в официалното изявление.

Замислен като търговски проект, 220-метровият Istanbul Tower 205 е един от най-престижните строителни проекти в Истанбул. Това е вторият най-висок небостъргач в града с 54 етажа (повечето от които са офиси) и 7 подземни нива.

ICBC Turkey е първата китайска банка, която започна дa работи в Турция, след като придоби мажоритарните дялове на местна банка през май 2015 г. Банката беше първата, която използва фонд от 450 млн. турски лири, създаден от Централната банка на Турция в рамките на споразумение за суап, подписано през 2012 г. и подновено през 2015 г.

Навлизането на китайски банки в турския финансов сектор спомогна за разширяване на инвестициите и бизнес операциите на Китай в Турция в други сектори, включително в енергетиката, логистиката, туризма, транспорта, инфраструктурата и електронната търговия.

ГАЛЕРИЯ на луксозния небостъргач, ВИЖТЕ ТУК

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.