МРРБ почва лично да проверява сигнали за некачествено саниране

МРРБ почва лично да проверява сигнали за некачествено саниране
Източник: БГНЕС

Започват проверки за наредности относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, по-известна като програмата за саниране, съобщиха от регионалното министерство.

С проверките, които ще са на място, се заема заместник-регионалният министър Малина Крумова. Първата проверка ще е на 23 май, от 10:30 часа в Мездра. Ще бъде проверен блок, в който се е появил теч заради валежи, като това е станало след завършване на санирането му.

С цел повишаване на контрола върху избраните изпълнители по програмата, на 10 май регионалният министър Николай Нанков изпрати писмо до общинските и областните администрации, както и до Националното сдружение на общините в България с препоръка за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците. В писмото се препоръчва още при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.