Фандъкова: Контролът върху "Златен век" е на ДНСК


Фандъкова: Контролът върху "Златен век" е на ДНСК
Снимка: БГНЕС

3137

Контролът върху законността на "Златен век" е на ДНСК и те също имат своя позиция и право да я защитават. Аз съм длъжна да подчертая нашата позиция и я защитаваме с разговорите и затова помолих за обща среща с премиера, за да направим координация. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

Тя допълни, че когато има спорове те се решават в съда: "Не съм юрист, не мога да кажа кой от нас е прав, не искам да влизам в правни спорове. Сигурна съм, че в края на краищата ще се разреши този казус, важното е, че в момента ще се спре обекта и не се строи."

На въпрос дали разрешително за строеж на сградата е изтекло Фандъкова отговори: "Не ме карайте да отговарям от името на други институции, защото правомощията са много точно цитирани в закона."

Относно това как скандалът "Апартаментгейт" ще повлияе на изборите столичният кмет каза, че не зная, но мисли, че поведението и позицията са много ясни: "Всеки отговаря за своите действия и носи отговорност, виждате че преди появата на проверките колегите подават оставки. Това е нещо, което трябва да се случва при всички политици. Този въпрос отдавна приключи. Мисля, че правилно се постъпва да се поема отговорност. Дали има връщане на доверието ще разберем на изборите."

Във връзка с ремонта по ул. "Граф Игнатиев" Йорданка Фандъкова заяви, че докато не приключат ремонтните дейности обектът остава строителна площадка. 

Запитана дали ще се кандидатира за следващ мандат за кмет на София, тя не даде конкретен отговор и обяви, че все още не е взела решение.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички