Фандъкова: Безразборно строителство ще има, докато го позволява законът

Фандъкова: Безразборно строителство ще има, докато го позволява законът
Източник: БГНЕС

"Тепърва предстои да се прецизират текстовете. Много от проблемите не са включени в сегашните наредби. Трябваше да се даде инструмент в ръцете на контролните органи. Аз самата съм изключително голям привърженик на добрите улични музиканти. Тук говорим за нарушаване на обществения ред. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод новата Наредба за обществения ред, според която пиенето на бира в парка ще се наказва със солени глоби, а за уличните музиканти трябва да има определени места.

"Много е важно на полицията да се даде инструмента в ръцете, да има регламент, за да може те да си вършат работата", обясни Фандъкова пред bTV.

На въпрос докога ще се издават разрешителни за жилищно строителство без всякакви планове, Фандъкова отговори: "Докато законът не го забрани и го позволява. Това е изключително голяма тема. С главния архитект подготвихме текстове за промяна в закона и колегите от ГЕРБ ще внесат тези промени, за да отговорим на съвременните условия и да има регламент и да запазим голяма част от зелените площи."

Пътните ремонти в София

"Дали са измислени фирмите или не аз не мога да кажа. Най-много се ядосвам на фирмите, които работят некачествено. Прекратих три договора, налагам санкции непрекъснато. Законът за обществени поръчки не ми позволява да имам черен списък. Трудностите на работата в големия град е това, че дори когато се работи хората очакват всичко да бъде идеално. Благодарна съм на гражданите за всички сигнали, но по-голямата част от сигналите са отдавна регистрирани и фирмите са задължени да отстранят дефектите. Паветата отиват на депото на Враждебна. Проверките ще покажат дали изчезват", допълни още Йорданка Фандъкова.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.