Защо се влюбваме в колегите си?


Защо се влюбваме в колегите си?
Снимка: iStock/Guliver

4497

Връзките с колеги са често срещани и това не е учудващо. Ако работите от 9 до 18 ч. в офис, то вероятно прекарвате много повече време с хората там, отколкото с приятелите или дори половинките си.

Проучвания в САЩ са показали, че 22% от хората са срещнали партньора си на работа. 13 на сто са се запознали с него/нея онлайн, 18% - чрез приятели, а 10 на сто в заведение.

"Повечето хора прекарват около 1680 часа на година на работното си място и съответно са повече време с колегите си, отколкото с всеки друг. Освен това е логично да имат общи интереси с тях. А и съвместната работа дава възможност за взаимно опознаване. Виждаме как някой реагира на проблемите, как се държи под напрежение и т.н.", обяснява Дейвид Брюдо, създател на приложение за психологическа помощ, пред Business Insider. 

Много работодатели забраняват връзките на работното място. Това обаче не спира служители, по-скоро ги кара да пазят отношенията си в тайна. 76% от анкетирани в проучване хора заявяват, че не биха разкрили връзката си с колега. 

От една страна са опасенията, че такава връзка може да навреди на кариерата на двамата. Има обаче и други рискове. Ако нещата не се получат, това може да доведе до напрегната атмосфера на работа. На 60% от служители споделят също, че се притесняват и от евентуални клюки по техен адрес.

Ако искате да имате връзка с ваш колега, обмислете добре вероятните последици. И поставете някакви граници - личните отношения не бива да се демонстрират на работното място, а извън работно време не бива да се говори постоянно за офиса. Само така ще чувствате, че имате пълноценно обвързване.

 

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички