В кариерата ви трябва да се случат тези 7 неща, преди да навършите 30


В кариерата ви трябва да се случат тези 7 неща, преди да навършите 30
Снимка: iStock/Guliver

4181

Служебният свят се промени в последните години. Ако през XX век белег на успех беше изкачването по корпоративната стълба, то сега успехът заема по-различни форми.

Невинаги е нужно да ви повишат, за да имате прогрес в кариерата. Той се случва и когато израствате като личности и професионалист, когато научавате нещо ново за себе си, когато се изправяте лице в лице с притесненията си.

Според Forbes има 7 крайъгълни камъка, който трябва да преминете в кариерата си до 30-годишна възраст, за да се развивате.

1. Предложете мащабна идея на шефа си и дори той да каже "не", не спирайте да я защитавате. Ако сте убедени в ползата ѝ, преформулирайте я и я отстоявайте докрай.

2. Изкажете се по важен въпрос по време на напрегната среща. Бъдете смели, научете се уверено да представяте позицията си.

3. Поставете граници между вас и началника ви. Откажете, ако ви кара да работите през уикенда или да правите нещо, което не е в преките ви задължения. Не бъдете изтривалка.

4. Поискайте увеличение на заплатата, ако има обективни фактори, че трябва да получите такова.

5. Станете ментор на по-млад човек, който навлиза в професията. Като го въвеждате в материята, самите вие ще затвърдите знанията си.

6. Установете връзки с различни хора от сферата си. Не се страхувайте да отидете при някого по време на дадено събитие и просто да се представите. Контактите са изключително важни за развитието на кариерата ви.

7. Свикнете на всеки три месеца да си правите равносметка. Задавайте си въпросите: "Движа ли се в правилната посока? Усъвършенствам ли се? Щастлив/а ли съм? Какво искам да променя?"

Често нещата, които ни се струват най-страшни и притеснителни, ни учат на най-много. Помнете това и ще постигнете всичко, което искате.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички