Трудно ще ви е да усвоите тези 5 умения, но те ще ви се отплатят


Трудно ще ви е да усвоите тези 5 умения, но те ще ви се отплатят
Снимка: Thinkstock

4317

Най-хубавите неща в живота може и да са безплатни, но това не означава, че не отнемат време, енергия и постоянство. Особено когато става дума за придобиването на важни за кариерата и личния живот умения. От Business Insider посочват способностите и качествата, които няма да ви бъде лесно да придобиете, но които ще ви се отплатят стократно.

1. Разпределяне и организиране на времето

Ефективната организация на ежедневието ви ще ви бъде изключително полезна. Трябва да намерите системата, която ви пасва най-добре. Научете се да планирате, като не само си правите списъци със задачи, а и определяте срокове за изпълнението им.

2. Позитивно мислене

Става дума по-специално за мислите ни насочени към самите нас, към това как се справяме с проблемите. Не е лесно да натрупате достатъчно увереност и вяра в себе си, но когато това се случи, определено ще усетите промяна в качеството си на живот.

3. Постоянство

Независимо дали работите по важен проект в работата, искате да заздравите връзките си с приятелите или тренирате във фитнеса, постоянството е ключово за успеха. Много хора спират да се стараят, когато достигнат върха. Но всъщност за да удържите върха, там трябва да се потрудите по-здраво от всякога.

4. Умението да слушаш

Претрупани сте с работа? Съчувстваме ви, но е важно да отделяте време и да изслушвате внимателно хората около себе си. Така показвате уважение и загриженост и печелите другите на своя страна.

5. Научаване на още един чужд език

Владеенето на чужд език не само ще отвори нови професионални възможности пред вас, а и ще ви даде нова гледна точка и дори по-различен начин на мислене. Ще ви помогне да опознаете още една култура и да разширите мирогледа си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички