Трябва ли да кажете на интервюто за работа, че имате и друга оферта?


Трябва ли да кажете на интервюто за работа, че имате и друга оферта?
Снимка: Thinkstock/Guliver

4337

Поканили са ви на интервю за работа, но междувременно от друго място са ви предложили позиция. Все още не сте сигурни дали да приемете и затова решавате да отидете и на събеседването на първото място. Но уместно ли е там да споменавате за предложението?

Някои хора го правят, защото смятат, че така "цената" им се вдига в очите на интервюиращите и могат да си издействат по-апетитна заплата или позиция.

От Forbes обаче съветват да НЕ разказвате за другата оферта. Това поставя хората, с които разговаряте, под определено напрежение, променя енергията на разговора. Което може да ви изиграе лоша шега. Тези хора вероятно ще проведат няколко интервюта в същия ден. Ако споменете за страничната си опция, може би дори няма да си направят труда да ви запомнят или да ви се обадят отново.

В същото време обаче, ако те не се свържат с вас до два дни, е добре да им пишете, за да ги попитате какво се случва. И ей така, между другото, да споменете, че са ви предложили друга работа. Това би могло да ги накара да се позамислят за кандидатурата ви или поне да побързат с отговора, за да се ориентирате какво да правите.

При всички положения е по-добре да избирате между няколко опции, отколкото на хоризонта да не се появява нито една. Направете избора си достатъчно информирано, като вземете под внимание какво е най-важно и потребно за вас на този етап от живота и кариерата ви.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички