Трикове за провеждането на наистина ефективна оперативка в офиса


Трикове за провеждането на наистина ефективна оперативка в офиса
Снимка: iStock/Guliver

14194

Оперативките са нещо необходимо, но нека си признаем - могат да бъдат доста протяжни и досадни. Ако ръководителите искат от тях наистина да произлизат ефективни идеи и решения, то трябва да ги разчупят малко. Как да стане това съветват от Inc.com.

1. Всяка оперативка трябва да продължи максимум 30 минути. След това хората просто не са толкова съсредоточени.

2. Ако трябва да се разпространят някакви материали, нека това се направи предварително, за да не се губи време в четенето и разглеждането им по време на срещата.

3. Ефективните оперативки се провеждат с малък брой хора. Ако екипът е голям, може да се раздели на части и да се проведат няколко срещи.

4. Препоръчително е само един човек да води срещата, да определя темпото и да овладява дискусията, ако стане прекалено разгорещена.

5. Общите приказки и историите от личния живот нямат място на оперативката. Всички трябва да се придържат към конкретната тема. Ръководителят трябва да следи да няма разсейване.

6. В началото ръководителят трябва ясно и точно да обясни каква е целта на срещата и да подчертае, че ако някой иска да говори по други теми, сега не е моментът за това.

7. Всеки, който желае да се изкаже, трябва да получи тази възможност, но колегите трябва да са предупредени да са по-кратки.

8. Добре е ръководителят да говори по-бързо - така създава усещане за спешност и е по-малко вероятно да го прекъснат със странични въпроси.

9. Обратната връзка е важна. В края шефът може да попита служителите си дали всичко е ясно, дали срещата им е била от полза и дали биха препоръчали някаква промяна за следващата.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички